Brihang - CASCO

28 oktober 2019
“En ik maar panikeren, oei oei, die tweede plaat. Wat moet ik nog gaan zeggen en waarover moet het gaan," vertrouwt Brihang ons toe in zijn nieuwe nummer Avenue Deschanel. CASCO werd uiteindelijk een plaat over het maken van een plaat, maar ook over eerlijkheid, de liefde van zijn leven en je ergens thuis voelen.

Brihang zijn eerste plaat werd met veel enthousiasme onthaald, dus de druk was hoog. Voor de tweede liet Boudy Verleye (Brihang) zich niet verleiden tot een perfect afgeborstelde plaat.

Vandaar ook de titel CASCO, een huis dat gestript is tot er alleen maar de buitenkant overblijft, een schil van beton en staal. Dat is de perfecte metafoor, zegt hij zelf.

Want overal hangen draadjes los: flarden uit gesprekken met zijn verloofde Inca worden zomaar als intro gebruikt, stukken ruwe opname uit de studio worden los op de plaat gezet en dichter Alex Deforce (een vriend van Boudy) leest krachtige poëtische tussenstukken.

Door al die ruwheid komen Brihang en Boudy wel dicht bij elkaar te liggen en stap je als luisteraar ook binnen in zijn appartement, zijn studio en zijn leven. De vierde muur wordt doorbroken en dat werkt.
Dankzij deze nieuwe plaat verkocht hij net voor het eerst een volledige AB uit en 1000 mensen zonder ticket keken mee via Facebook. 

“Hoe langer we twijfelen, hoe zekerder de zaak”, rapt Brihang. Wij twijfelen niet meer, de toekomst van de Belgische hiphop begint met een B.