Brittany Howard - Jaime

23 september 2019
Brittany Howard kennen we als de zangeres van Alabama Shakes. Een van hun klassiekers is “Hold on”. Maar nu is het “On hold” met Alabama Shakes.

De groep is vermoeid, de jongens van de band kiezen even allemaal voor hun gezinsleven. Maar dat heeft Brittany Howard niet, en dus tijd voor een soloproject. 'Jaime' is genoemd naar de oudere zus van Brittany, die overleed aan kanker toen ze dertien was, Brittany was toen amper acht.

De titel geeft extra aan dat dit een heel persoonlijk album is, waarin de ziel van zus Jaime een voorname rol speelt. Ook al gaan de nummers zeker niet expliciet over haar. Nee, die gaan over persoonlijke en wereldlijke zaken: racisme, God, liefde, verdriet en boosheid.

Een complete muzikale stijlbreuk met Alabama Shakes is het zeker niet. Prominente rol blijft behouden voor bas en percussie, waarrond funky en soms subtiele gitaarlicks zich wentelen. En daar overheen die pittige warme, soul- en gloedvolle saus van haar unieke stem.

Die stem kan alles aan. Jazz, croonen, soul, funk en zelfs een fulminerende donderpreek à la Martin Luther King in 13th century metal.

De single Stay high is een instant klassieker. Vintage sublieme soul uit het hier en nu, aangedreven door een onweerstaanbare xylofoon van Playmobil.

'Jaime' is de vrucht van een sprookjeshuwelijk tussen Prince en Nina Simone. Neem je tijd voor het album, niet alle nummers ontvouwen zich ogenblikkelijk in hun volle pracht. Eerst even goed stevig walsen, vooraleer je een diep- en volsmakende wijn savoureert. 

Beantwoord onderstaande vraag en maak kans om het album te winnen