Bruce Springsteen - Letter to you

26 oktober 2020
De laatste keer dat we The Boss op ons grondgebied mochten aanschouwen is ondertussen 4 jaar geleden. Sinds zijn laatste Europese doortocht heeft Bruce Springsteen 2 nieuwe platen uit. Op 'Letter to you' brengt hij samen met The E-Street Band wat van hem verwacht wordt.

'Letter to you' kent zijn oorsprong bij Bruce Springsteen's Broadwayshow uit 2016. George Theiss, naast Springsteen het laatste overgebleven lid van de band The Castile, was net overleden aan de gevolgen van kanker. Hieruit vloeide het toepasselijke Last man standing. Het was tevens de aanzet voor een reeks nummers die reflecteerden op Springsteens verleden. Met de vroege demo's keerde hij zich tot Roy Bittan (E-Street Bandlid). Deze raadde hem aan om ze ergens veilig bij te houden tot de tijd rijp was om er, samen met de volledige E-Street Band, een album van te maken.

'Letter to you' wisselt af tussen opzwepende stadiumnummers en meeslepende ballads. Het is ook een album dat niet vies is om clichés tegemoet te gaan. Licht overstuurde gitaarriffs en slagpatronen vormen de kern van de herkenbare Springsteen-sound. Mondharmonica's, Hammondorgels, en grootse drums: 'Letter to you' doet ons met momenten terugdenken aan de hoogdagen van de The Boss. Het zal dan ook geen verassing zijn wanneer deze nieuwe nummers perfect hun plaatsje zullen vinden in de liveset.

Springsteen reflecteert op 'Letter to you' over zijn leven, en zijn sterfelijkheid. Hij beseft dat zijn leven eindig is, maar hij weigert om de gitaar neer te leggen. Met hoogtepunten als Janeys got a shooter, Ghosts en I'll see you in my dreams levert hij de soundtrack voor de Amerikaanse outback af. Hopelijk mogen we Springsteen en zijn E-Street Band spoedig opnieuw verwelkomen in ons land.

Beantwoord onderstaande vraag en maak kans om het album te winnen.

Door corona kan het enkele weken duren voor de winnaars hun exemplaar opgestuurd krijgen.