Compact Disk Dummies - Neon Fever Dream

18 mei 2020
Ze zullen de voorbijgestreefde geluidsdrager in hun groepsnaam overleven. Dat voorspellen wij Compact Disk Dummies op basis van ‘Neon fever dream’. Een tweede full album waarop de broers bevestigen wat ze in een paar singles en op hun meest recente EP al niet voor zich konden houden. Dat ze hun vak steeds beter in de vingers krijgen.

Natuurlijk hebben Compact Disk Dummies en broers Lennert en Janus Coorevits hun guitige uiterlijk en wisselwerking mee. ‘De Ideale Wereld’ weet wie als huisband een heel seizoen fris blijft. En ze kunnen live elke zaal en tent doen ontploffen. Maar stiekem prutste het duo ondertussen ook aan een eigen sound. Catchy pophooks op zwierige beats en vette synths. Radio-en dansvloerproof. Dimitri Vegas en Like Mike moesten even opzoeken wie hen de MIA voor beste dance-act door de neuzen boorde.

Shout out to Desselgem (voor Dimi en Mike: dat ligt tussen Waregem en Oostrozebeke)! Daar namen Lennert en Janus bij hun ouders thuis ‘Neon fever dream’ op. Tot Compact Disk Mummy ‘Komen eten!’ riep. Respect! Hun ei klinkt naar een batterij producers, niet naar huisvlijt. Aan de platenfirma: misschien niet alleen buiten de grenzen van Desselgem kijken, maar ook voorzichtig buiten die van ons land.

Compact Disk Lennert heeft veel gelezen. Tijdens de lockdown en daarvoor. Literaire klassiekers alsook science fiction uit de sixties. Die eerste hielpen hem bij de helderheid van zijn teksten, het tweede bij het thema van ‘Neon fever dream’: hoe zelfs de eerste hoogtechnologische generatie verloren loopt in het digitale paradijs waarmee ze opgroeide.

Als we nog twijfelden over ons album van de week, dan trokken de Coorevitsen ons met hun openingstrack over de streep. De filmische intro is een eresaluut aan de morsig geniale TV-inspecteur Columbo. Uit de jaren ’70. Van hun moeder geleerd waarschijnlijk. Wij zijn ook fan. Die openingstrack heet On repeat. Zet ‘Neon fever dream’ daar maar op.