Eriksson Delcroix - Magic Marker Love

13 november 2017
Eigenlijk moeten we zeggen: win de nieuwe Eriksson Delcroix Sun Sun Sun Orchestra. Zo staat het op de hoes. In de praktijk is het Eriksson Delcroix & Sun Sun Sun Orchestra.

En toen was er een plaat die we nog eens opzetten. En nog eens. Omdat ‘ie de verwachtingen niet inlost, maar overtreft. Bjorn Eriksson en Nathalie Delcroix verleggen op ‘Magic Marker Love’ hun grenzen, daartoe aangespoord door het Sun Sun Sun Orchestra.

Ja, we hielden wel van Eriksson Delcroix, het project van Bjorn Eriksson (Broken Circle Breakdown Bluesgrass Band) en Nathalie Delcroix (Laïs), die toevallig ook privé een project zijn. Degelijke country-folk van ergens aan de Kalmthoutse heide. Authentiek gebracht door een duo met liefde voor het genre en de bekommernis om dat levend te houden.

Niets slechts over wat voorafging dus, maar op deze ‘Magic marker love’ is iets anders aan de hand. God zond Eriksson Delcroix vijf engelen met strijkinstrumenten, genaamd Sun Sun Sun Orchestra. En Hij hoorde dat het goed, met momenten zelfs uitmuntend, was.

Contrabas, cello en violen beperken zich hier niet tot de dienende rol die hen vaak toebedeeld wordt. Ze stuwen de songs, of moeten we soundtrack zeggen? Want we zagen van alles bij ‘Magic marker love’ en niet alleen omdat de helft van de plaat instrumentaal en filmisch is. 10 tracks lang zuigt het quintet Bjorn en Nathalie een moeras in, waar ze hopelijk nooit uit geraken.

Van de bevreemdend vervormde stemmen in opener Joey over de met zes minuten nog te korte soundscape Elegie tot kleurenslaaplied The colors all go to bed: Eriksson Delcroix en Sun Sun Sun Orchestra maakten een meesterwerkje. Alleen de groepsnaam had korter gekund.