Geike - Lost In Time

21 oktober 2019
Er is eindelijk een nieuw ambum van Geike! Ja, we mogen dit met enig enthousiasme brengen, want haar vorige wapenfeit was intussen al van acht jaar geleden.

Toen Geike Arnaert niet langer de stem van Hooverphonic was lag er plots een enorme druk op haar schouders, want Geike was voortaan, behalve een heerlijke stem, ook een naam die er als een huis moest staan.

Na haar eerste soloplaat, 'For the beauty of confusion', begon Geike meteen aan een opvolger, maar dat liep allesbehalve lekker, waardoor alles op de helling stond. De opnames werden geklasseerd en Geike trok naar Denemarken voor een opleiding tot zanglerares. Que?

Maar toen gebeurde er iets moois: Geike liep Joost Zweegers tegen het lijf en er sprong meteen een muzikale vonk over. Bij de eerste ontmoeting werd meteen Sea of fools geschreven, het openingsnummer van het nieuwe album, en sindsdien staan de muzieksluizen helemaal open.

Het was de prikkel die Geike nodig had om er weer helemaal voor te gaan, en je hoort dat ze met plezier die nieuwe weg is opgegaan. Het derde album zal niet zo lang op zich laten wachten, en vandaag kunnen we met volle teugen genieten van haar tweede.