Het Zesde Metaal - Skepsels

11 november 2019
België heeft er een jaartje langer op moeten wachten dan we van hen gewoon zijn, maar 3 jaar later zijn Wannes Cappelle en zijn 4-koppige band er met het 5de album van Het 6e Metaal!

De single Tid van ton van Het Zesde Metaal kwam een tijdje geleden al uit en de melancholische en tegelijk luchtige toon was gezet. Wannes Cappelle koos er deze keer voor om toch dat tikkeltje donkerdere en meer persoonlijke inkt te gebruiken, maar vergat daarbij niet rondom zich te kijken. Met nummers als Slaven van het leven levert hij ook de nodige maatschappijkritiek voor een geslaagd album.

De complimenten zijn niet enkel voor de frontman van déze band, ook voor Stefanie Callebaut, frontvrouw van SX. Ze werkte mee aan De onvolledigen en laat horen hoe een duet tussen twee West-Vlamingen kan doen dromen. Nog complimenten voor de kunstenaar die de cover verzorgde. Geen ‘skepsel’ van vlees en bloed, maar eentje uit hout en natuurlijke kleuren, zonder aangezicht. Hiermee weet hij een abstracte visualisatie van de inhoud weer te geven: het simpel mens-zijn en onze daarbij horende ruwheden.

Na het succes van het vorige album ‘Calais’, lijkt het erop dat ook deze met open armen zal worden onthaald. Van de aangekondigde tournee zijn er al zeven concertavonden uitverkocht. Tijd om die gezelligere plekken van het land te gaan vullen met onze westvlomse meezingkunsten. Het Zesde Metaal zorgt wel de warmte.