Intergalactic Lovers - Exhale

18 september 2017
Adem in. Adem uit. Intergalactic Lovers hebben geduld moeten oefenen, maar de nieuwe plaat - eigenlijk al een jaar klaar - komt nu eindelijk uit. ‘Exhale’ heet ze.

“En het is een groeierke,” zegt Lara Chedraoui. “Ik heb ze eerst links laten liggen, maar nu zit ze al even in mijn oortjes bij het joggen en met het luisteren is het zelfvertrouwen gegroeid”. Intergalactic Lovers konden rekenen op een klinkende naam voor de productie: Gil Norton (Pixies, Foo Fighters, Counting Crows). Hij logeerde drie weken in Aalst, in de B&B van de moeder van gitarist Maarten Huygens. “Absurd om met hem eendjes te voederen op de Dender in Aalst,” zegt Lara. “In de studio klikte het. Gil heeft een hekel aan drie zaken. Aan ego's, aan mensen die liegen dat ze iets goed vinden maar er achteraf op terugkomen, en aan mensen die onvoorbereid in de studio arriveren. Daar hebben we ons echt wel aan gehouden.” Dankzij Gil Norton slaagden Intergalactic Lovers erin de iets vuilere sound die ze live hebben, nu ook op plaat te krijgen.

‘Exhale’ is tekstueel geen zomers briesje. Het is een album over loslaten, depressie, en je plaats vinden in een wereld die niet per se helemaal oké is. Maar de uiteindelijke boodschap is positief: “Ik besef stilaan dat het oké is als je 32 bent en nog geen idee hebt waar je heen wilt,” zegt Lara.