Kommil Foo - Liefde zonder meer

15 mei 2017
Het nieuwe album van Kommil Foo is niet nieuw. Dat wil zeggen, het is een bloemlezing uit werk dat de broers Walschaerts de voorbije 3 jaar creëerden. Dus toch nieuw, want de bloemlezing bestond niet eerder.

'Liefde zonder meer' (waarom is deze schitterende titel niet eerder gebruikt) is het resultaat van songs die gecreëerd zijn voor de lopende theatervoorstelling SCHOFT, plus enkele nummers uit de jongste solovoorstellingen van Raf ('Jongen Toch') en Mich ('Duizend Man Sterk') en enkele prachtige nummers die Raf en Mich al lang wilden opnemen zoals Passendale en Vluchteling; dat laatste staat uiteindelijk niet op de CD maar is wel online verkrijgbaar.

De nieuwe Kommil Foo is gegroeid uit de samenwerking met harmonicaseler Gwen Cresens en 7 schitterende muzikanten. Gwen heeft voor alle nummers arrangementen geschreven. De band heeft een 10-tal concerten gedaan in januari van dit jaar en de laatste 4 concerten zijn opgenomen. Gwen Cresens en producer Jo Francken zijn daarmee aan de slag gegaan: de mooiste en sterkste versies werden samengesteld uit de liveopnamesen in de studio is afgewerkt.

Voor het eerst zal Kommil Foo een zomertournee 2017 doen, waaronder ook enkele festivals doen, naast de Gentse Feesten bij voorbeeld ook Pikkeling Festival Ter Rivierenhof en Dranouter.

Raf en Mich zaten op vrijdag 12 mei al bij Ayco en komen op 20 mei naar Allez Allez. De hele week daar tussenin is 'Liefde zonder meer' ons Album van de Week.