London Grammar - Truth is a beautiful thing

26 juni 2017
Een kleine vier jaar geleden kwamen ze uit het niets. Jong Engels trio dat met de single Strong en het debuutalbum 'If you wait' meteen wereldfaam verwierf. Nu is er de opvolger.

De ijle liedjes, de hoogte ingestuwd door de feeërieke stem van zangeres Hannah Reid, London Grammar komt duidelijk binnen bij veel mensen met een gevoelig hart. En wie weet ook bij volk met ongevoelige tikker…

Maar na veel promo en toeren en op elkaars lip zitten, moesten ze toch alweer gauw aan een tweede album denken. En dat liep niet van een leien dakje. Uitgeput, fysiek en mentaal, en getroffen door onzekerheid, was het vooral Hannah Reid die twijfelde om door te gaan. Ze overwoog ernstig om London Grammar ter aarde te bestellen.

Maar hoogstnodige rust en recup hebben gelukkig hun heilzame werk verricht. Het trio pikte de draad weer op, en komt gewoon heel sterk, integer en puur terug met 'Truth is a beautiful thing'.

De liedjes zijn haast psalmen, hemels gezongen door de verheven engelenstem van Hannah, veruit het belangrijkste en doeltreffendste instrument op het album. Haar teksten zoeken naar veel goeds. Schoonheid, eerlijkheid, vertrouwen, liefde, samenhorigheid. In harde, soms brutale tijden, is daar nood aan.
De muziek sluit daar wonderwel bij aan, weeft zich er vroom gedienstig harmonisch omheen.
Laat je hart veroveren, laat je ziel betoveren.