Rag'n'Bone Man - Human

13 februari 2017
“I’m only human after all, don’t put your blame on me”. Vreemd hoe je die zin in je hoofd meezingt als je hem leest. Nu is er het album.

Rag'n'Bone Man, het alias van de Britse zanger Rory Graham, brak vorig jaar door met de hit Human. Het album kreeg dezelfde titel, wat de verwachtingen meteen hoog stemt.

Zangles kreeg hij nooit. Maar zijn flexibele, donderse rauwe stem gaat door merg en been. Hij is naar eigen zeggen grote fan van de Delta blueslegende Howlin’ Wolf. Dat kan die rauwheid in zijn stem verklaren.

Graham’s eerste muzikale liefde verstopt hij het zeker niet. Hiphopritmes keren vaak terug op de plaat zoals in As you are, en het nummer Ego versiert hij met een knap staaltje rap. In het weemoedige Love you any less legt hij zijn tedere ziel bloot.

Human topte de hitlijsten in België, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Rag’n’Bone Man is genomineerd voor ‘Best British Breakthrough Act’ op de Brit Awards. Op 22 februari weten we of hij in de voetsporen treedt van onder meer Oasis, The Human League en Bastille.