Raymond van het Groenewoud - Allermooist op aard

8 mei 2017
Allermooist op aard. Je weet wie dat volgens Raymond van het Groenewoud zijn. Zo grifte zich zijn lied in ons collectief geheugen. Pal op de veertigste verjaardag van Meisjes is ‘Allermooist op aard’ ook de titel van een CD met afgestofte en naar nieuw ruikende nummers. Niets dat hun schoonheid evenaart.

Raymond van het Groenewoud behoort niet tot de Club van 27. In plaats van te sterven, maakte hij op die leeftijd zijn lijflied. Dat waarin meisjes zelden klaar komen. Een vaststelling die Raymond 40 jaar later aanpast. “Je bent er nooit mee klaar, meneer,” zingt hij na 67 jaren in zijn leven. Op verzoek van de platenfirma met een koor van 11 meisjes die goed van pas kwamen.

Voor de rest van ‘Allermooist op aard’ werkte RvhG (zo schrijven wij hem hier) niet op bestelling. Want hij zat met nog wat nummers, maar niet genoeg voor een hele plaat. En 'op zijn van het Groenewouds’ wilde hij vroegere opnames corrigeren. Een lied is nooit definitief af. Of moet dringend gedeeld worden. Met Slongs, Koen Wauters, Jan Decleir, Stef Bos, DJ Grazzhoppa en de klassieke sopraan Charlotte Schoeters.

Raymond vatte, vindt hij, met ‘Allermooist op aard’ op plaat het enthousiasme dat hij bij live-optredens voelt. Zeg dat van het Groenewoud het gezegd heeft. Hij gromt ook weer zoals in zijn beste dagen. Kan nog steeds niet dansen, maar schudt dat van zich af op Bonenstaakdans. Brult blij Vroeger was het beter, zonder het echt te menen. Blijft volhouden Er gaat niets boven seks. En aanvaardt dat muziek een kwestie is van Vallen en opstaan. Dat onze held nog lang overeind mag krabbelen!