Roosbeef - Lucky

20 januari 2020
En op een dag schiep God Roos Rebergen. Ik doe eens iets anders, moet Hij gedacht hebben. Roos Rebergen werd Roosbeef en legt al meer dan tien jaar gekkigheid en gevoel in haar liedjes. We waren Gods experimentje even kwijt. Ze verhuisde naar Kentucky. Maar Roosbeef is terug. Met ‘Lucky’.

De Fried Chicken in Kentucky bracht geen orde onder Roos’ woelige hersenpan. Gelukkig maar. De ongebreidelde gedachtesprongen die van Roosbeef een wereld maken waar je met ver- en bewondering in ronddwaalt, blijven even onnavolgbaar als voor de Amerikaanse sabbat.

Muzikaal is er wel iets loos. Goed loos bedoel ik. Klankenzot Tom Pintens krijgt nog steeds de vrije teugels, drummer Tim van Oosten zet zijn langdurig dienstverband verder, maar Belpopheld Pascal Deweze duikt voor het eerst op. Als muzikant en producer en dat hoor je.

Het mag van geluid al eens even alternatief als we het ook tekstueel van Roosbeef gewend zijn. Check Rodeo of In mijnen tijd. Om even later weer achteloos om te slaan in pure parelende pop. Luister naar Sterrenmeisje , Menselijke mensen en Amerika II.

‘Lucky’ gaat over hoe je verandert op een ander continent, over melancholie, inlevingsvermogen, relaties, overeind blijven in een maatschappij die niet steeds rekening met je houdt en over nog wat onderwerpen die alleen Roos Rebergen begrijpt.

En last but not least: ‘Lucky’ rijmt op Kentucky.

Radio 1 Select