Stef Kamil Carlens - Making sense of ∞

30 september 2019
We kennen Stef Kamil Carlens van dEUS, Moondog Jr en Zita Swoon (Group). Maar we hebben hem sinds zijn eerste solo-album beter leren kennen. Nu, twee jaar later, leren we hem NOG een stuk beter kennen.

Met 'Making sense of ∞' (Making sense of infinity) wordt Stef Kamil Carlens zijn o zo rijke klankpallet nog rijker. Drumcomputers, synths, breekbare gitaren, funky raps … Deze one man band heeft het allemaal.

Al horen we soms in de achtergrond andere stemmen meezingen, er is wel degelijk een verschil met zijn ander werk in groepsverband. Ook al zijn de thema’s soms zwaar geladen, en is niet elke song bedoeld als feest, het is een feest om er naar te luisteren. De thema’s zijn uiteenlopend, en toch blijft hij dicht bij zijn eigen leefwereld.

Making butter, baking bread is opgedragen aan zijn zoon, de eenvoud van het leven en brood bakken. Het solobroodje van deze plaat is gebakken, met de juiste ingrediënten.

Benieuwd hoe de plaat live zal klinken. We hoeven niet lang te wachten: op 28 september wordt de tournee afgetrapt in Zaventem.