Triggerfinger - Colossus

4 september 2017
Met 'Colossus' stijgt Triggerfinger boven zichzelf uit. De betonnen wall of sound die hen zo typeerde, vertoont enkele barsten, waar het zonlicht heerlijk mag doorschijnen. Triggerfinger geeft het zelf toe, met deze plaat hebben ze zichzelf uitgedaagd.

Dat van het zonlicht mag je letterlijk nemen, Triggerfinger nam de plaat werd op onder de Californische zon. Wel ja, onder de zon, niet echt, want Ruben, Paul en Mario spendeerden hun namiddagen in een omgebouwde garage. Weliswaar dé garage waar de studio van producer Mitchell Froom gevestigd is, die net nog de laatste plaat van Randy Newman afwerkte en die van Lindsey Buckingham en Christine McVie. Hij heeft hen, met zachte hand, tot het uiterste gedreven, waar de drie mannen nu heel erg trots op zijn.

In de titeltrack blijven ze dicht bij de klassieke Triggerfingersound, maar ook daar wordt geëxperimenteerd, het nummer bevat twéé vette baslijnen. Verder krijg je een rustige akoestische Ruben Block in Afterglow, een Beatlesnummer met Steady me en een Ry Cooder-achtig Wollensak walk. Dat ze niet kunnen wachten om deze nummers live te brengen, begrijpen we helemaal: dit worden concerten om je wijsvinger bij af te likken.