Zwangere Guy - Wie is Guy?

4 maart 2019
Bekend als Omar G bij Stikstof, doet Zwangere Guy het nu alleen. Na het spraakmakende Gorik pt. 1 en het swingende Guy-funk, volgt zijn eerste album “Wie is Guy?”.

“Wie is Guy?” opent met zijn automatisch antwoordapparaat: persoonlijke boodschappen achtergelaten door vrienden en kennissen. Net als in de eerste single Gorik pt. 1 blikt hij ook in andere nummers op de plaat terug op zijn turbulente jeugd. Drugs, drank en mishandeling, het komt allemaal aan bod. Op “Wie is Guy?” houdt Zet Gee zichzelf een spiegel voor en rekent hij af met zijn verleden.

Zwangere Guy groeide op tussen de sociale woonblokken in Ganshoren. Van straatjongen, jeugdwerker, bouwvakker en zelfs kok in de AB, schopte hij het als lid van Sikstof tot een van de hoofdrolspelers van de Brusselse hiphopscène. Met zijn mixtape 'Zwangerschapsverlof Vol. 3', brak hij door als Zwangere Guy en onder die naam brengt hij nu zijn soloalbum uit.

Naast Selah Sue werkt hij samen met onder andere Darrel Cole, Blu Samu en Miss Angel. Op het automatisch antwoordapparaat hoor je zowel een boze pizzakoerier (boos pizza G’ke) als vrienden van Zwangere Guy (waaronder Jan Paternoster “Jeanke” van Black Box Revelation). Hij samplet zelfs psychiater Dirk De Wachter.

Zwangere Guy stelt zijn album op 28 en 29 maart voor in de AB, beide shows zijn uitverkocht.