Win een DAB+ toestel

5 november 2019
Van 4 tot 10 november wordt de Week van de Digitale Radio gevierd. Radio 1 viert uiteraard mee, en heeft enkele DAB+ toestellen te geef. Grijp je kans, en speel mee.

In Vlaanderen wordt er steeds meer digitaal naar radio geluisterd. 26% van het totale luistervolume is ondertussen digitaal. De stijging is het sterkst bij DAB+, van 3% vorig jaar naar 9% dit jaar. Dit blijkt uit onderzoek door onderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van de Vlaamse overheid die streeft naar verdere digitalisering van het radiolandschap.

Ondertussen zijn er in België al ruim 841.000 toestellen verkocht die DAB+ kunnen ontvangen. DAB+ zal dan ook de opvolger worden van FM, zoals FM ooit de middengolf heeft vervangen. Deze evolutie is in de eerste plaats in het belang van een sterke radiomarkt, want op DAB+ is er plaats voor meer zenders. De betere geluidskwaliteit zal bovendien het luistercomfort doen toenemen. Naast tekst kunnen radiostations ook visuele informatie aanbieden over het radioprogramma.

(lees verder onder de video)

Win een DAB+ toestel

Van 4 tot 10 november is er opnieuw een Week van de Digitale Radio, waar alle radiozenders in Vlaanderen aan deelnemen. Radio 1 doet uiteraard ook mee, want we vinden DAB+ een fantastische uitvinding. Die uitvinding willen we graag met jullie delen (we hebben enkele DAB+ toestellen te geef!) maar dan moeten jullie eerst aan onze quiz deelnemen. Een quiz over andere bijzondere uitvindingen. Of beter: over tien prentjes van uitvindingen. Ze werden o.a. getekend door Jean-Marc Côté in 1899, en de reeks heet ‘En l’an 2000’. De tekenaars probeerden meer dan honderd jaar geleden te voorspellen hoe het leven er in het jaar 2000 zou uitzien.

De prenten inspireerden ons tot onderstaande 10 quizvragen. Kans maken? Speel dan mee. Enkel de winnaars krijgen een seintje. 

Lees ook:

Radio 1 Select