Win een luie neger

4 februari 2011

Tot en met 13 februari ook in de aanbieding: een kut-marokkaan, een gierige kaaskop, een domme turk en een stoffige christen. Stel dat uw voorkeur uitgaat naar luie neger Jason (foto), dan moet u 'Man spatie 1' sms'en naar 4422 (€ 0,80 per sms).

Enfin, we weten niet goed of u in aanmerking komt voor een blind-date met een van deze stereotypen, want het betreft een initiatief van het Nederlandse vrouwenblad VIVA.

"Zelden hebben we over een tekst zo getwijfeld als over die waarop jij straks geschokt gaat reageren. KIES EEN KAASKOP OF KUT-MAROKKAAN. Die behoeft enige uitleg - dat begrijpen wij ook. Het begon allemaal met een discussie over vooroordelen. Ik heb namelijk een bordje op mijn kamer hangen met de tekst: JA, IK BEN DIK EN NEE, IK BEN NIET GEZELLIG. Van dat soort vooroordelen dus."

Voor de duidelijkheid: De opbrengst van deze sms-actie gaat naar OneMen, een ontwikkelingsorganisatie die projecten steunt op het gebied van mensenrechten, persvrijheid, vrouwenrechten, aidsbestrijding en opvang van mishandelde kinderen.

Pour la petite histoire: Luie neger Jason staat niet mee op de groepsfoto omdat hij comform de vooroordelen te laat was.

Voor meer info: klik hier.

 

 

Radio 1 Select