Win tickets voor de exclusieve 'Culture Club'-nocturne vanuit het Fotomuseum Antwerpen

18 oktober 2021
'Masculinities: Liberation through Photography' is een ambitieuze groepstentoonstelling over mannelijkheid. Aan de hand van film en fotografie van de jaren 1960 tot vandaag laat de expo zien hoe mannelijkheid wordt ervaren, uitgedragen en gevormd. De expo opent op vrijdag 22 oktober. Speciaal voor 'Culture Club' worden de deuren van het Fotomuseum opengehouden tot 21 uur. Zin om deze exclusieve nocturne bij te wonen en een live-uitzending van 'Culture Club' mee te pikken? Schrijf je in!

'Masculinities: Liberation through Photography' stelt maatschappelijke verwachtingen en gendernormen ter discussie. De tentoonstelling verwerpt het concept van ‘de ideale man’ en pleit voor het idee van meerdere vormen van mannelijkheid. Juist nu termen als ‘toxische’ en ‘kwetsbare’ mannelijkheid steeds vaker in de media komen, onderzoekt deze tentoonstelling het mannelijke in al zijn complexiteit.

Er is werk te zien van meer dan vijftig grensverleggende internationale kunstenaars, fotografen en filmmakers, onder wie Richard Avedon, Rineke Dijkstra, Peter Hujar, Isaac Julien, Rotimi Fani-Kayode, Robert Mapplethorpe, Catherine Opie en Wolfgang Tillmans. 

Meer info vind je op fomu.be

Untitled, c. 1985 © Rotimi Fani-Kayode, Courtesy of Autograph, London
Untitled, c. 1985 © Rotimi Fani-Kayode, Courtesy of Autograph, London
Adi Nes, Untitled, from the series Soldiers, 1999
Adi Nes, Untitled, from the series Soldiers, 1999
Untitled 22 from the series Christopher Street, 1976 Courtesy the artist and Hales Gallery. © Sunil Gupta. All Rights Reserved,
Untitled 22 from the series Christopher Street, 1976 Courtesy the artist and Hales Gallery. © Sunil Gupta. All Rights Reserved, DACS 2019

Win een duoticket

Op vrijdag 22 oktober strijkt Bent Van Looy met 'Culture Club' neer in het Fotomuseum in Antwerpen. Zin om deze uitzending mee te pikken, en de expo 'Masculinities' te bezoeken? Laat dan je gegevens hieronder achter, om kans te maken op een duoticket.

Enkel de winnaars krijgen een seintje.