Win tickets voor de Radio 1-avant-première van 'Madres Paralelas' van Pedro Almodóvar in Sphinx Cinema in Gent

23 november 2021
De Spaanse grootmeester Pedro Almodóvar keert in 'Madres Paralelas terug naar een van zijn stokpaardjes: moeders en vrouwen. Penélope Cruz en Milena Smit schitteren als twee vrouwen die ongewenst zwanger zijn, in hetzelfde ziekenhuis bevallen en zo een warme vriendschap sluiten. Radio 1 heeft tickets te geef voor de avant-première op 30 november.

Pedro Almodóvar, Spanjes meest invloedrijke regisseur, trakteert met 'Madres Paralelas' op een verrassend politiek getint melodrama over twee vrouwen die ongewenst zwanger zijn.

Janis (Penélope Cruz) is een professionele fotograaf, die van een relatie met een getrouwde antropoloog zwanger raakte. Op de kraamafdeling treft ze toevallig de veel jongere, eveneens alleenstaande Ana (Milena Smit) aan. Ze bevallen beiden van een meisje en ontwikkelen een sterke band.

Maar een schokkende ontdekking, die verweven is met het trauma van de Spaanse burgeroorlog, zal hun vriendschap zwaar op de proef stellen. Almodóvar borduurt verder op zijn favoriete thema’s, namelijk vrouwen en moeders in al hun facetten, en houdt het fris met een gedurfd kleurenpalet en gedenkwaardige vertolkingen. Penélope Cruz rijfde op het filmfestival van Venetië de prijs voor beste actrice binnen.

Meer info vind je op filmfestival.be

(lees verder onder de trailer)

Win tickets voor de Radio 1-avant-première

Radio 1 heeft tickets te geef voor de avant-première van deze film, op dinsdag 30 november in Sphinx Cinema in Gent. Kans maken? Beantwoord dan onderstaande wedstrijdvragen. (Enkel de winnaars krijgen een seintje)