The Window (La fenêtre)

25 november 2018
Cécile McLorin Salvant Mack Avenue
Cécile McLorin Salvant is een tweetalige Amerikaanse met een repertoire in het engels én het frans. Het engels uit de alomtegenwoordige Great American Songbook en het frans van haar eigen Haitiaans-Franse achtergrond.

Cécile McLorin Salvant stond enkele zomers geleden op het Antwerpse Jazz Middelheim. De Amerikaanse zangeres bracht toen een eigen concert én ze kwam ook een paar nummers meezingen met de band van Dr. John. Het zegt veel over de veelzijdigheid van deze Amerikaanse, al een tiental jaar actief en uitgegroeid tot de vrouwelijke tegenhanger van Gregory Porter

Drie Grammy awards (voor haar drie vorige albums), de Thelonious Monk International Jazz Competition, een Paul Acket Award in Nederland, Les Victoires du Jazz in Frankrijk .. niet enkel wij zijn bijzonder te spreken over deze Frans-Amerikaanse chanteuse, ook de internationale en Amerikaanse jazzwereld weet intussen wat de zwarte met de bril waard is.

Op haar nieuwe album The Window (november 2018) brengt ze enkel begeleid door pianist Sullivan Fortner zeventien vooral oude songs en standards, een paar recentere dingen (uit albums van Stevie Wonder en Aretha Franklin) en welgeteld één eigen liedje, een chanson in haar moedertaal, het frans. 

Tiny desk concert bij de NPR
undefined

HERBELUISTER hier Cécile McLorin Salvant aan de telefoon in Parijs