Winkeliers en personeel niet-essentiële winkels: "Wij zijn blij dat we nu openen, hopelijk worden klanten niet lakser"

1 december 2020
© Nicolas Maeterlinck (Belga)
Vandaag openen de niet-essentiële winkels opnieuw de deuren en daar zijn de winkeliers heel blij mee. ACV Puls, vakcentrale van het Algemeen Christelijk Vakverbond, is tevreden dat de winkels nog voor Sinterklaas en eindejaar openen.

"De winkeliers hebben nu voor een tweede keer thuisgezeten. Dat is niet leuk en heeft financiële gevolgen", vertelt verantwoordelijke distributie bij ACV Puls, Kristel Van Damme, in 'De Ochtend'. "Het is goed dat we niet moeten wachten tot 14 december, dat zou een rampscenario zijn geweest."

"Winkelen zal even veilig kunnen verlopen als in mei. Toch zullen winkeliers en klanten streng moeten blijven tot minstens eind januari. In mei hebben we vastgesteld dat het enthousiasme om de veiligheidsmaatregelen na te leven al verslapte na een of twee weken. Dat kunnen we ons nu niet permitteren. Met eerst de eindejaarskoopjes en dan de solden, zullen we waakzaam moeten blijven. Daarom roep ik de klanten op om zich te gedragen en respect te hebben voor het personeel", aldus Van Damme.

ACV Puls organiseerde daarnaast een digitale workshop voor winkeliers en hun personeel om te leren omgaan met klanten die de veiligheidsmaatregelen niet willen naleven en agressie vertonen. “De klanten zijn nu blij. Zij kunnen weer gaan shoppen. Volg dan ook gewoon de veiligheidsinstructies op met de glimlach zoals ook de winkeliers ons zullen ontvangen met een glimlach”, vraagt Kristel Van Damme.

Beluister het gesprek met Kristel Van Damme in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'