Wit-Gele Kruis: "Voortzetten van de zorg ons belangrijkste doel"

16 maart 2020
@ Ani Kolleshi (via Unsplash.com)
Het Wit-Gele Kruis heeft 6.000 verpleegkundigen op de baan die instaan voor de zorg bij 65.000 patiënten thuis. "Op dit moment kunnen wij in alle provincies nog de nodige zorg garanderen", zegt voorzitter Dirk Broos in 'De Ochtend'. "Onze zorg terugschroeven is nu dus nog niet aan de orde. Maar wij bereiden ons wel voor, net zoals de ziekenhuizen."

"We maken scenario's op waarbij we bekijken welke minder essentiële zorg tijdelijk kan worden afgebouwd" zegt voorzitter Dirk Broos.

De medewerkers van het Wit-Gele Kruis krijgen extra begeleiding over hoe ze met patiënten moeten omgaan en hoe ze zichzelf kunnen beschermen ."We overleggen voortdurend met met experts en onze richtlijnen worden indien nodig bijgestuurd", zegt Broos. "Het is voor onze medewerkers ook belangrijk dat ze patiënten en mantelzorgers leren hoe ze de nodige maatregelen moeten nemen."

De continuïteit van de zorg is het allerbelangrijkste, benadrukt Broos. "We moeten onze zorg kunnen voortzetten. Ook voor het sociale contact voor onze patiënten. Zij hebben een gemiddelde leeftijd tussen de 75 en de 77 jaar. De doelgroep dus, de mensen waar het over gaat. Het is belangrijk dat we hen kunnen blijven infomeren en de zorg kunnen voortzetten."

Beluister het gesprek met Dirk Broos in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: