Is wonen in Leuven alleen nog voor rijke mensen?

1 oktober 2018
Uit de laatste stadsmonitor bleek dat de woningprijzen in Leuven het duurst zijn van heel Vlaanderen. Het huidige stadsbestuur doet volgens de oppositie te weinig om dat te veranderen. Sociale woningen zouden niet echt ‘sociaal’ zijn en nog steeds te duur voor mensen met een laag inkomen. Is wonen in Leuven alleen nog voor rijke mensen? Discussieer mee, en stel je vragen aan Mohamed Ridouani (sp.a) en David Dessers (Groen).

Onder de laatste legislatuur van Louis Tobback heeft Leuven een grondige renovatie ondergaan. Eén van de grootste projecten was de opwaardering van de Vaartkom. De oude industriële site is de afgelopen tien jaar omgetoverd tot een hippe woonwijk met tal van trendy restaurants en bedrijfjes. De woningen in de wijk zijn fel gegeerd, maar lijken enkel weggelegd voor the happy few. Uit de laatste stadsmonitor bleek dat de woningprijzen in Leuven het duurst zijn van heel Vlaanderen. Het huidige stadsbestuur doet volgens de oppositie te weinig om dat te veranderen. Sociale woningen zouden niet echt ‘sociaal’ zijn en nog steeds te duur voor mensen met een laag inkomen. Betaalbaar wonen staat dan ook centraal in zowat elk verkiezingsprogramma, van de rechterzijde (N-VA) tot de radicale linkerflank (PVDA).

'De Wereld Vandaag' gaat er dieper op in met Mohamed Ridouani (sp.a) en David Dessers (Groen)

(Lees verder onder de foto)

undefined

Volg ook de andere debatten in 'De Wereld Vandaag':

Dinsdag 2 oktober, Brussel: Bianca Debaets (CD&V) – Ans Persoons (Change.Brussels)

Woensdag 3 oktober, Gent : Anneleen Van Bossuyt (N-VA) – Mieke Van Hecke (CD&V)

Donderdag 4 oktober, Hasselt: Nadja Vananroye (CD&V) – Steven Vandeput (N-VA)

Vrijdag 5 oktober, Antwerpen: Philippe De Backer (Open VLD) - Filip Dewinter (Vlaams Belang)

Livestream 'De grote lokale verkiezingsdebatten':

Deze week kan je ook de grote lokale verkiezingsdebatten van Knack en Radio 1 meevolgen via de livestream van vrtnws.be. De uitzendingen beginnen telkens om 19 uur. (Behalve in Gent, daar is het 20 uur)

Meer info vind je op acties.knack.be

Lees ook: