Wordt het beste popalbum allertijden toch uitgebracht?

14 maart 2011

Het ziet ernaar uit, althans als u akkoord gaat met de aanname dat Smile (foto) van The Beach Boys de beste popplaat allertijden is. Het betreft alleszins het meest bekende verloren album allertijden. De plaat had in 1967 moeten verschijnen, maar dat is om allerlei artistiek en minder artistiek redenen (drugs, waanzin, depressie, poepende honden in de studio, branden in de buurt van de studio, Van Dyke Parks, Mike love, Sgt Peppers ...) nooit van gekomen.

Volgens Billboard is er nog geen definitieve releasedatum, Brian Wilson laat op z'n site weten dat platenmaatschappij Capitol EMI het album ergens in 2011 zal uitbrengen.

In 2004 bracht Wilson al een bewerkte soloversie van Smile uit - de Smile-tournee met 'The Wondermints' was trouwens bijzonder succesvol - maar wie het originele ding wil kan 'ergens in 2011' kiezen tussen een dubbel-cd, een digitaal album of limited edition box. De fan gaat uiteraard voor de box met vier cd's, twee vinyl lp's, twee vinyl singles en ook nog eens een boek over de Beach Boys. Brian Wilson zelf zegt thrilled te zijn dat de originele opnamen after all these years uitkomen.