Wordt het nieuwe leeuwenperk van de Antwerpse Zoo een strijdperk?

9 september 2011

Geert Bourgeois heeft gisteren - uiteraard gespeend van alle symboliek - het nieuwe leeuwenperk van de Antwerpse Zoo feestelijk ingehuldigd. De Vlaamse viceminister-president trakteerde de leeuwen op twee sappige bouten.

Het vroegere panoramaperk is thans een stuk Kalahari woestijn van om en bij de 1000 m², waar de leeuwen samenleven met stokstaartjes en vosmangoesten. Zoals in de natuur zelve, quoi. En zoals in The Lion King.

Enfin, voorlopig hebben de leeuwen het rijk alleen want de vluchttunnels van de prooidieren staan nog onder water. Aan het plaatje hierboven is dus geprutst.

We houden ons hart vast als het tunnelnetwerk weer droog komt te staan. In de politiek moeten we neutraal blijven, maar in de fauna mogen we schaamteloos onze sympathie betuigen. En die gaat incontestabel uit naar de stokstaartjes. Wat zeggen we? Stokstaartjes zijn TOPDIEREN.

Stokstaartjes zijn immuun voor schorpioenen- en slagengif, maar niet voor leeuwentanden en -klauwen. Cohabitatie van roofdieren en prooien, gebeurt dat nog in de zoowereld? Zo ja, moet dan het contingent prooien geregeld worden aangevuld?

Lees en beluister ook