Wordt vervolgd

23 december 2019
Voor volgend jaar is PewDiePie geboekt, de meest populaire YouTuber ter wereld die pas heeft laten weten dat hij er begin 2020 mee zal stoppen. Dat maakt hem nét géén geschikte gast voor de komende kerstvakantie. Want daarin nodigt Annemie Peeters elke middag iemand uit die in 2019 is gestopt. Met wat hij/zij al jàren deed.

Leen Demaré met presenteren. Peter Adriaenssens met kinderpsychiateren. Jill Peeters met weervoorspellen. Charlotte Leysen met Ketnetwrappen. Pieter Delanoy met priesteren. Maya Detiège met parlementeren. Jan Raes met directeuren. Jan Peumans met voorzitteren.

Sommigen stopten vrijwillig. Omdat ze (het) moe zijn. Sommigen omdat het moét. Van anderen, of van de wet. Met iedereen doet het wat anders.

Op Radio1 vertellen ze over waarom het genoeg is geweest. Waarom iemand ànders vindt dat het genoeg is geweest. Of stoppen moeilijk is of makkelijk, verwarrend of uitdagend. Wat ze ooit droomden over hun vak en wat het in werkelijkheidbleek. Tot wat het is uitgegroeid of is verworden. In welke staat van enthousiasme ze begonnen, in welke staat ze eindigen. Hoe ze de dagen-zonder-werken doorkomen. En wat daar nu op volgt.