World Radio Day

13 februari 2015
Vandaag is het World Radio Day, zeg maar dé feestdag voor alle radiomakers en luisteraars. Op World Radio Day wordt er nagedacht over het belang en de toekomst van de radio. Dit jaar staan jongeren centraal: wat kan een oud medium als radio betekenen voor de digital natives van vandaag?

"Er wordt te weinig radio gemaakt voor en door jongeren", zegt Unesco, de organisator van World Radio Day. Nochtans kan radio ook voor jonge mensen een uitstekende bron van informatie zijn, en een goede muzikale gids in tijden van overaanbod op YouTube en Spotify.

De VRT zet met haar radionetten volop in op jongeren. MNM, StuBru en in mindere mate de andere netten bereiken dagelijks 70% van de Vlaamse jongeren tussen 12 en 24 jaar. En ook jonge radiomakers krijgen op de VRT veel kansen. Julie Van den Steen bijvoorbeeld, werd sidekick van Peter Van de Veire op MNM, de dag nadat ze afstudeerde.

En in het Bernarduscollege Technicum campus Bron maken radiofans zelf radio. We namen een kijkje.

REAGEER!

Ben jij tussen 12 en 24 jaar? Luister jij (vaak) naar de radio? Naar welke zenders? Wie zijn je favoriete presentatoren? Luister je vooral voor de informatie? Of is het om (nieuwe) muziek te ontdekken?
 
Of heb je kinderen tussen 12 en 24 jaar? Luisteren ze vaak naar de radio? Of kiezen ze vooral voor YouTube en Spotify?
 

 

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be.

Radio 1 Select