World's Best News

6 september 2019
World's Best News
Met zijn website reasonstobecheerful.world, speurt muzikant David Byrne naar positief nieuws. In Nederland brengt de website worldsbestnews.nl ook alleen nieuws waar je blij van wordt. World's Best News ontstond 12 jaar geleden in Denemarken en werd in Nederland uit de grond gestampt door journalist en filosoof Ralf Bodelier.

World’s Best News inspireert mensen met nieuws over vooruitgang in de wereld. In ontwikkelingslanden zijn grote stappen gezet rond armoedebestrijding, gezondheid en veiligheid. Maar daar hoor je in onze media heel weinig over. 

De website illustreert hoe problemen in lageloonlanden worden opgelost. Met focus op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.

World's Best News brengt niet alleen goed nieuws maar houdt ook andere info kritisch tegen het licht. De redacteurs bekijken in welke context nieuws gebracht wordt. En herbekijken het in een breder perspectief. 

Zo werd de bewering van Unicef dat 385 miljoen kinderen in extreme armoede leven, meteen ongefilterd gebracht door alle media, ook bij ons. 

Maar als je kijkt naar hoeveel er dat 30 jaar geleden waren, popt een getal op van meer dan 900 miljoen! Dus is er eigenlijk een spectaculaire vooruitgang geboekt in die 30 jaar. Ook al zijn 385 miljoen kinderen er nog altijd 385 miljoen te veel, dat spreekt voor zich!

'Vooruitgangsnieuws' is belangrijk om mensen diets te maken dat werken aan betere wereld helpt!

World's Best World gaat binnenkort op in een nieuw project : World in Progress. Een volwaardig kenniscentrum over vooruitgang. Met workshops voor journalisten om naar meer verdieping te evolueren in hun berichtgeving. En mensen nog dichter te betrekken bij het oplossen

van belangrijke problemen in de wereld.