Wouter Deprez maakt voorstelling over borstkanker van zijn vriendin

22 augustus 2016
“Mijn vriendin is ziek, ze heeft borstkanker” vertelde Wouter afgelopen zaterdag aan Michael De Cock. “En over haar ziekte gaat ook mijn nieuwe voorstelling 'Bloemen, bijen en borstbollen'. Ik vertel het verhaal vanuit het perspectief van iemand die naast iemand staat die borstkanker heeft." Wouter wil de emotie die hij nu voelt en doormaakt graag bewaren en doorgeven in een voorstelling.

"Ik heb heel snel beslist om deze voorstelling te maken. Ik was eigenlijk aan iets anders aan het werken, maar dat heb ik stopgezet omdat ik de tijd en energie die ik daarin stak, nodig had op het thuisfront. Samen met mijn vriendin kwam ik snel tot de conclusie om een voorstelling te maken over haar ziekte. ‘Doe wat je het liefste doet’, zei ze ‘vertel daarover waar je het liefst over vertelt’. Ze is ondertussen ook komen kijken en heeft er vrede mee." aldus Wouter Deprez.

De vriendin van Wouter zit intussen op het einde van haar chemokuur. "Fysiek is het zwaar, maar mentaal gaat ze er sterk mee om." zegt Wouter. "Ze is sterk en het komt goed. Ook de kinderen leren te leven met de kanker van hun mama. Het is een normale situatie geworden, mijn vrouw let er ook heel hard op om het zo gewoon mogelijk te houden."

Wouter Deprez getuigde over de ziekte van zijn vriendin in 'Podgrond' op Radio1, toen hij een opmerkelijk fragment liet horen van de Amerikaanse commedienne Tig Notaro die live voor een publiek vertelde dat ze net had vernomen dat ze kanker had: “dat is ook iets wat Tig Notaro vraagt: als je iemand gaat bezoeken met kanker laten we het dan alsjeblief over leuke dingen hebben. Niet enkel voor kanker, maar ook over koetjes en kalfjes”.

Wouter heeft de voorstelling al een paar keer gespeeld tijdens de Gentse Feesten als try-out. De eigenlijke première is dit najaar. 

Beluister het interview: