Home
Luister
Radio 1 Select
Interne keuken
Wouter ryckbosch over werk enerzijds willen we minder werken maar tegelijkertijd kunnen we niet zonder ons werk
Wouter Ryckbosch over 'Werk': "Enerzijds willen we minder werken, maar tegelijkertijd kunnen we niet zonder ons werk"
Door Interne Keuken
3 jaar geleden
28 min
Doe je job graag? Volgens de World Poll antwoordt zo'n 15% wereldwijd hierop: ‘ja’. In West-Europa is dat slechts 10%. 1 op 10! 90% van de mensen voelt zich niet betrokken bij zijn werk.
Waarom doen we ons werk niet graag? Wat zegt dat over ons? En over onze maatschappij? Hoe komt het dat de de productiviteit en welvaart in de loop van de geschiedenis spectaculair zijn toegenomen, maar we nog altijd 40 uur per week werken? Zou het met minder kunnen? En willen we dat? Wouter Ryckbosch van de VUB las het boek ‘Werk’ van de Britse antropoloog James Suzman, en beantwoordde vervolgens netjes al die vragen in 'Interne Keuken'. "Enerzijds willen we minder werken, maar tegelijkertijd kunnen we niet zonder ons werk", vertelde hij. Meer weten? Herbeluister het integrale fragment hierboven!