WZC-bewoner Etienne kijkt uit naar de Tomorrowland Winterparty

29 januari 2020
Tomorrowland organiseert elk jaar een Buurtfeest voor de mensen die rond festivalterrein De Schorre in Boom wonen. Afgelopen zomer viel dat feest midden in een hittegolf, en dus konden de bewoners van de woonzorgcentra in de buurt niet gaan. Vandaag geeft Tomorrowland hen alsnog een feestje cadeau, want in woonzorgcentrum Den Beuk is er een Tomorrowland Winterparty.

Etienne Maes, een van de bewoners van Den Beuk, kijkt enorm uit naar de Winterparty. “Ik heb me al lang geleden ingeschreven. Afgelopen zomer was het te warm voor oudere mensen, dat was geen doen”.

Tomorrowland programmeert voornamelijk elektronische dancemuziek. “Dat is iets anders dan in onze tijd, maar je moet dat volgen”, vindt Etienne. “Ook die elektronische muziek van Tomorrowland kan ik wel smaken.”

Ik ben nooit een danser geweest. Ik lette vroeger altijd op de sjakossen

Etienne is niet van plan om veel te dansen op de Winterparty. “Ik ben nooit een danser geweest. Ik lette vroeger altijd op de sjakossen. Maar de Kusjesdans heb ik altijd meegedaan.”

Het terrein van Tomorrowland ligt op goed 200 meter van ons Woonzorgcentrum. Je zou denken dat Etienne tijdens het festival wakker ligt van de luide beats, maar niets is minder waar: “het vuurwerk horen we goed, maar de muziek stoort mij zeker niet.”

Etienne hoop deze zomer opnieuw langs te kunnen gaan op het terrein van Tomorrowland zelf. “Maar alleen als het niet te warm is.”

Beluister het gesprek met Etienne via Radio 1 Select (Je hoort er de meest recente fragmenten van Radio 1)

Lees ook:

Lijst van artikels

Radio 1 Select