Xander De Rycke

25 januari 2015
Stand-upcomedian Xander De Rycke toert momenteel met 'Tien jaar bezig, twee uur grappig', een 'best of' uit zijn vorige 3 shows.

Xander De Rycke won in 2007 de Comedy Casino Cup en hij is één van de meest talentvolle comedians van zijn generatie. Zijn eerste avondvullende show was 'Uw Zoete 66'. Daarna volgden 'Mijn zwarte parade' en 'Zijn derde show'. Het is uit die 3 shows dat Xander nu zijn favoriete stukken heeft gehaald voor zijn nieuwe zaalshow.

Xander maakt ook podcasts ('Mosselen om Half Twee'), hij schrijft voor 'De Ideale Wereld', hij maakte een documentaire over zijn grootvader en hij heeft iets groots aan te kondigen voor 2016. Maar daar wil hij nog niet veel over kwijt. Of wil hij in Touché toch een tipje van de sluier lichten?

Je kan Xander volgen op Twitter en Facebook. Of lees zijn boek 'Het leven is kak. En dan wordt het grappig.' (Houtekiet)

Xander maakte documentaire over zijn grootvader 'Oscar'.

Als puber keek hij naar Jackass, een tv-programma waarin een groep stuntmannen de meest absurde, lompe en gevaarlijke stunts uitvoerden.

Muziek in de uitzending:

The Clement Peerens - Gekookte patatten
Puggy - I'm happy
Frans Bonne - Pour toi seul
Roger Alan Wade - Sometimes I don't know if I'll make it
Theme X-Files
David Bowie - London Buy Ta Ta
Aardvark - Doe wel
Philippe Geubels - Trage rapper
Urbanus - Rustige ouwe dag
Dean Martin - Everybody loves somebody

Foto ©VRT

Radio 1 Select