Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck presenteren vanaf dit najaar 'De Ochtend'

5 juni 2018
Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck lossen dit najaar Ruth Roets en Dennis van den Buijs af bij 'De Ochtend' op Radio 1. Taveirne en Van Droogenbroeck wisselen wekelijks af en krijgen het gezelschap van twee vrouwelijke stemmen: Taveirne presenteert met Benedikte Coussement en Van Droogenbroeck met Sara Vandermosten.

Stevig wat veranderingen in de voormiddag bij Radio 1 vanaf september: niet alleen Karolien Debecker neemt het over van Jan Hautekiet (9-10 uur) en Sofie Lemaire van Annemie Peeters (10 - 12 uur), ook Ruth Roets en Dennis van den Buijs verhuizen en nemen afscheid van 'De Ochtend'.

Van den Buijs zal 'Start je dag' bij Radio 2 Antwerpen presenteren, Roets gaat afwisselend met Ruth Joos 'De Wereld Vandaag' presenteren. Lode Roels die de voorbije twee seizoenen 'De Wereld Vandaag' aan elkaar praatte, gaat aan de slag als nieuwsanker bij Radio 1.

Xavier Taveirne neemt afscheid van 'De Zevende Dag'

Taveirne en Van Droogenbroeck worden de vertrouwde stemmen van 'De Ochtend'. Van Droogenbroeck blijft financieel-economisch expert bij VRT NWS. Xavier Taveirne neemt na één jaar afscheid van 'De Zevende Dag'.

Xavier Taveirne: “Het is altijd moeilijk om een redactie en een programma achter te laten. Zo voelt het ook. Maar bij De Ochtend kom ik veel vertrouwde mensen tegen. En als onrustige mens ligt een dagprogramma me beter dan een weekprogramma. Het wordt een boeiend jaar met twee verkiezingen, ik wil daar graag boeiende radio over maken.”

Michaël Van Droogenbroeck: “2018 en 2019 worden verkiezingsjaren: gemeente- en provincieraden én alle parlementen worden verkozen. Dat heeft een grote politieke, maatschappelijke en economische impact. Met ‘De Ochtend’ willen we in dat verkiezingsjaar meer dan ooit de vinger aan de pols houden, en ik ben blij mee in die cockpit te mogen zitten.”

Met de komst van Xavier en Michaël bij 'De Ochtend' vallen de puzzelstukken van een nieuwe sterke voormiddag bij Radio 1 in elkaar: Zoals eerder bekend werd gemaakt, neemt vanaf dit najaar Karolien Debecker tussen 9 en 70u de fakkel van Jan Hautekiet over, Sofie Lemaire volgt Annemie Peeters op met een nieuw programma tussen 10 en 12u.

Lees ook:

Lijst van artikels