Yamina Krossa: "Ik kan mijn geluk echt niet op"

19 oktober 2016
De plastisch chirurgen en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zijn tot een akkoord gekomen over borstreconstructies met eigen weefsel. Patiënten zullen voortaan geen buitensporige supplementen meer aangerekend krijgen. Yamina Krossa van vzw Benetiet is dolgelukkig.

De minuut van Yamina Krossa

Ik ben Yamina Krossa van de vzw Benetiet en wij pleiten al anderhalf jaar voor de volledige terugbetaling van borstreconstructies na borstkanker.

Begin juli werd er een akkoord gesloten waar helaas niet alle partijen zich in konden vinden.

Ik ben overgelukkig omdat minister De Block gisterenavond nog eens rond de tafel is gaan zitten met de vakvereniging van de plastisch chirurgen. De randvoorwaarden die het aangekondigde akkoord voor hen onaanvaardbaar maakten zijn nu weggewerkt.

Het borstenakkoord 2.0 is een feit en ik kan mijn geluk écht niet op.

Ik wil onze bondgenoten bedanken en dat zijn Ann Reymen, Prof. Blondeel, Kom op tegen Kanker, Parlementslid An Capoen, mijn raad van bestuur.

Ik denk nu ook aan alle vrouwen die onze hulp hebben ingeroepen.

Dit zijn ze Suzanne, Beatrice, Sabrina, Sylwia, Chris, Diana, Heidi, Veerle, Carmela, Bouchra, Bianca, Annette, Nathalie, Lieze, An, Rachael, Marie-Astrid, Katrien, Kathleen, Liesbet, Magda en Darie.

Het was mij een genoegen!

Dankjewel Hautekiet voor deze minuut van blijdschap !