Yoga in de klas

1 september 2016
Het eikje, de waterval, de bamboe of de trein: het zegt je waarschijnlijk niets. Maar vanaf vandaag leren 1.450 leerlingen in zes basisscholen in Vlaanderen en Brussel er alles over. Ze doen dat samen met hun leerkracht, dankzij het team van 'Relax in de klas'.

De eerste schooldag verliep alvast opvallend rustig in basisschool Wauterbos in Sint-Genesius-Rode. De kinderen mochten dan ook traag door een speciale gang wandelen, om tot rust te komen. En vanaf nu doen ze dat dagelijks.

“Kinderen zijn de dag van vandaag meer gestresseerd” zegt de directeur van de school “En dat komt onder andere door dingen die ze in de media zien en horen”. In de gang/tunnel die nu op school geïnstalleerd is, horen de leerlingen geluiden van een waterval, en zien ze mooie lichtjes. Dat kan hen helpen om te relaxen.

Daarnaast gaan ze ook aan de slag met ademhalings- en evenwichtsoefeningen. De kinderen leren zo hoe ze zich kunnen focussen.

Reporter Alexander Lippeveld was erbij en keek ernaar. Hij constateerde alvast dat de directeur lichtjes gestresseerd leek. Maar dat bleek onschuldig te zijn: “Ik ben altijd erg zenuwachtig bij de start van het nieuwe schooljaar”.

www.relaxindeklas.be