Zandland

24 november 2019
Zandland Zandbank
Niels Boutsen van Stoomboot zet voet aan land. Dat resulteert in een nieuwe band met een compleet nieuw geluid.

Zanger en liedjesmaker Niels Boutsen (Stoomboot) en saxofoniste en componiste Marjan Van Rompay wilden graag iets volledig nieuws uitproberen. Zijn teksten combineren met haar composities en "zien waar we uitkomen" .. Zo onstond een nieuwe band met een eigen geluid en poëtisch geladen liedjes over durven en dromen, over de dingen in ons hoofd. 

Stoomboot vertrekt altijd vanuit tekst en alles gaat zich plooien naar het verhaal. Bij Zandland vertrekken we vanuit de harmonie van de composities en die stuurt de teksten.
Niels Boutsen

De teksten zijn vaak gewoon en gemoedelijk, mooi passend bij de luchtige jazzy sfeer van de muziek van Van Rompay. Muziek met trage tot middelmatige tempi, en in het midden van het album gaat alles even de hoogte in. In de tracks Geef het spook geen kans en Boze wolf komen heftige dingen aan bod zoals de burn-out van de vrouw van zanger Niels.

Spook gaat over een burn-out. Dat is iets dat ik probeerde te vertellen in het kader van Stoomboot maar waar ik nooit de juiste woorden voor vond. Deze muziek is een vliegend tapijt voor dat verhaal.
Niels Boutsen
Zandland in de studio
In de studio bij Zandland

HERBELUISTER hier het interview met Niels en Marjan in Time Out

Zandland
Niels en Marjan van Zandland