Zanger Meat Loaf (74) is overleden, bekend van de hits "Paradise by the dashboard light" en "I'd do anything for love"

21 januari 2022
©Belga
De Amerikaanse zanger en acteur Meat Loaf (74) is overleden. Dat is bekendgemaakt via zijn officiële Facebookaccount. Meat Loaf is wereldbekend van de hits "Paradise by the dashboard light" en "I’d do anything for love (but I won’t do that)".

Meat Loaf stierf afgelopen nacht in het bijzijn van zijn vrouw Deborah en dochters Pearl en Amanda. Een doodsoorzaak wordt niet vrijgegeven.

Meat Loaf (of vertaald: gehaktbrood) is uiteraard niet de echte naam van de artiest. De Grammy-winnaar werd geboren als Marvin Lee Aday. Hij scoorde eind jaren 70 een klassieker met "Paradise by the dashboard light", een uptempo-rockduet met Ellen Foley.

Het bleef niet bij die ene hit, later volgden nog "You took the words right out of my mouth (hot Summer night)" uit 1977 en "I’d do anything for love (but I won’t do that)" uit 1993.

Luister hier naar "Paradise by the dashboard light", het nummer dat vaak haasje-over doet in de top van heel wat eindejaarslijsten:

Meat Loafs album "Bat out of hell" is een van de best verkochte platen ooit. De zanger verkocht in totaal meer dan 100 miljoen albums wereldwijd. Naast optreden, acteerde Meat Loaf ook. Hij vertolkte onder andere Eddie in de film- en musicalversie van de "The rocky horror picture show" .

Bron: VRTNWS