Zaterdag breekt de revolutie uit

10 oktober 2015

“It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”

De dag dat de mensen begrijpen hoe ons geldsysteem werkt, breekt er een revolutie uit.

Je zou denken dat hier een of andere rare andersglobalist aan het woord is, eentje met vettig haar, maar het is een citaat van autobouwer Henry Ford, niet echt een toonbeeld van linksigheid.

Het straffe is: hij zou wel eens gelijk kunnen hebben. We hebben onlangs toevalligerwijs kennis gemaakt met het Nederlandse Burgerinitiatief Ons Geld. Die hebben zich tot doel gesteld aan de bevolking uit te leggen hoe ons geldsysteem werkt. Let wel een beetje op als u naar hun site surft want wij vielen zo ongeveer van onze stoel.

Je zou denken dat banken geld uitlenen dat ze ergens hebben liggen of op een rekening hebben staan, maar dat blijkt niet het geval. Ze verzinnen het waar je bij staat. Als de bankdirecteur op zijn computer een 1 en 6 nullen intikt, dan bezit hij vanaf dan een miljoen euro, dat hij aan mij kan uitlenen. Helaas kan ik dat niet terugbetalen met geld dat ik zelf verzonnen heb. Alleen de banken mogen geld verzinnen.

We kunnen het nog altijd maar half geloven, dus hebben we econoom Geert Noels uitgenodigd. Hij komt zaterdag uitleggen hoe ons geldsysteem werkt. Begin al maar te hamsteren.


 

Nu beluisteren? Klik hieronder. Downloaden? Hier rechtsklikken en Opslaan als...