"Ze hebben een babypop, maar doen alsof het een echte baby is"

11 januari 2017
Han Coucke kennen we als acteur en comedian, van z'n soloshows als Han Solo of van z'n rol in Bevergem, waarin hij 'Lorenzo van de Kringwinkel' speelde. Hij keek deze week naar De Afspraak op Canvas, waar een item gebracht werd over een 'babypop'.

Met die 'babypop' zouden aanstaande ouders kunnen oefenen, om te kijken of ze klaar zijn voor het ouderschap. Met de pop kunnen ze dan volop oefenen. 

Het deed Han Coucke denken aan een koppel uit z'n omgeving dat geen kinderen kon krijgen. "Op een bepaald moment werden mijn ouders uitgenodigd door dat koppel voor een babyborrel, maar er was geen echte baby. Het ging om een 'newborn' baby, dat is een dure pop, eigenlijk een perfect nagemaakt beeld van een kind." De mensen hadden een wieg, doopsuiker, ... alles stond klaar. 

"Die mensen deden alsof hun baby écht was, en iedereen ging daarin mee."

Ze kwamen buiten met hun babypop, gingen ermee naar de kermis enzo, en mensen zeiden 'proficiat' als ze hen tegenkwamen.
Han Coucke

Niemand sprak het koppel erop aan dat het 'waanidee' misschien wat ver ging. "Waar ligt de grens, hoe ga je daarmee voort?" vraagt Han zich af. De ouders vieren zelfs de verjaardag van het kind/de pop, hoewel het een baby blijft. "Het is nu een baby van zeven jaar, het is nog altijd gaande."

Toch denkt Han niet dat het zou helpen als je het koppel erop zou aanspreken, als je zou zeggen dat het geen échte baby is. "Op een bepaald moment zullen ze het misschien zelf beseffen, of zal het gaandeweg minderen en uiteindelijk stoppen."