Zeg n's EUH: Marijke Pinoy

17 mei 2017
De RTBF-webserie EUH is geselecteerd voor het Europees Festival van Webseries in Sicilië deze zomer. Eerder won de reeks al een prijs voor beste acteur, beste bijrol en beste scenario op het WebFest in LA. En ook voor een festival in Melbourne zijn de nominaties binnen. De Vlaamse actrice Marijke Pinoy speelt mee in EUH en is trots op dit Belgische succes !!

Webseries zijn korte televisiereeksen die je gratis kan bekijken op het web en zijn heel populair. Vooral de RTBF speelt hierin, zoals nu weer, een voortrekkersrol.

Marijke Pinoy speelt in de tweede reeks van EUH de rol van een -kleinburgerlijke- moeder. Ze speelt wel vaker rollen in Franstalig België en in Frankrijk. 

EUH volgt een hoofdpersoon en die twijfelt aan heel veel dingen en daardoor komt hij in heel absurde situaties terecht. Ik herken mij daar ook soms in. Je komt in een situatie terecht die heel extreem wordt. En dat maakt het heel tragikomisch. 

Voor Marijke is spelen in het Frans geen probleem.

Ik doe vaak tournees in Parijs met Franstalige collega's. Vooral in theater merk ik, wanneer ik speel in Frankrijk en Zwitserland, vinden ze me altijd ongezien. 

Het publiek en de acteurs zijn daar onder de indruk van de Vlaamse acteer-speelstijl. De afstand tussen het personage en de mens erachter is heel dun. Belgische acteurs zijn dat gewoon. In het buitenland kijken ze nog op een andere manier. En net daarom zijn acteurs van hier in het buitenland heel welkom.