Zeker zeventien doden bij vermoedelijke terreuraanval in Ouagadougou

14 augustus 2017
Bij een gewapende aanval op een restaurant in Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, zijn volgens de Burkinese overheid gisteravond zeker zeventien mensen om het leven gekomen. Verschillende gewonden zijn er erg aan toe, klinkt het bij de hulpdiensten.

De aanval wordt toegeschreven aan jihadisten. Die begonnen rond 21 uur lokale tijd te schieten op gasten die op het terras van het Turkse restaurant Istanbul, in het centrum van de hoofdstad, zaten. "Deze aanval heeft op dit ogenblik al zeventien slachtoffers gemaakt van wie de nationaliteit nog moet bepaald worden en acht gewonden", luidt de regeringsmededeling. 

Een onbekend aantal daders heeft zich na de aanval verschanst in het gebouw waar het restaurant gevestigd is, zegt de Burkinese minister van Communicatie Remis Dandjinou. Drie van hen zouden volgens het persagentschap Reuters intussen gedood zijn door de ordediensten. Volgens een officier, die anoniem wil blijven, zouden er ook mensen gegijzeld worden in het gebouw. 

Café-restaurant Istanbul ligt 200 meter van café Cappuccino waar in januari 2016 nog 30 mensen het leven lieten na een terreuraanslag.

Luister naar Radio 1 voor het jongste nieuws. Kijk ook op deredactie.be

Radio 1 Select