Zelf een zaak starten? Bekijk deze basisprincipes!

1 maart 2016
Zag je vorige week de eerste aflevering van 'Het eerste kwartaal' op Canvas? Het programma toont in acht afleveringen een aantal portretten van startende ondernemers in diverse domeinen. Wil je zelf een zaak starten? Hou dan de basisprincipes van coach Maarten Laga in je achterhoofd!

Maarten Laga (foto onder) is oprichter van het Vlaams Accelerator Platform. Hij helpt jonge starters om een zaak op de rails te krijgen.

 

Basisprincipes voor de beginnende ondernemer

Een zaak alleen starten is erg moeilijk. Laat je goed omringen! Dat kan externe hulp zijn, of iemand uit je omgeving die je kan bijstaan of die mee in de zaak stapt.


Als ondernemer mag je het niet te klein zien. Blijf niet onder de Vlaamse kerktoren zitten maar durf ambitieus te zijn. Dit geldt natuurlijk niet voor elk type onderneming, maar in de regel is het verstandig om op termijn groter en ambitieuzer te denken.
 

Durf je tijd te nemen. Zeker nieuwe ideeën en nieuwe ontwikkelen hebben tijd nodig om een goed product te worden en zich aan te passen aan wat de markt precies nodig heeft. Daarnaast heb je die tijd ook nodig om geld op te halen.
 

Als je een goed idee hebt en innovatief bent, vind je in België vrij gemakkelijk 150.000 tot 200.000 euro. Je moet jezelf wel goed kunnen verkopen.


Foto boven © Borgerhoff & Lamberigts tv

Radio 1 Select