Zelf Expeditie Robinson spelen op een onbewoond eiland?

15 januari 2016
Een onbewoond eiland. Dat moet de droombestemming zijn van zowat iedereen die graag op reis gaat naar plekken die doorsnee toeristen afschrikken. Wel, een onbewoond eiland zit tegenwoordig in het assortiment avontuurlijke reisformules.

En wel in het aanbod van het piepjonge Vlaamse reisbureau Beyond Borders.

Let wel, het concept 'Het Eiland' is niet bedoeld voor mensen die met hun billen bloot melk uit een kokosnoot willen te drinken. Laat staan voor zij die van plan zijn om de hele dag op hun luie haidewiets te liggen.

Ten eerste liggen de eilanden in Noord-Europa en in de Egeïsche Zee, en ten tweede moeten intekenaars tien dagen lang opdrachten en 'robinsonproeven' doen tegen de andere deelnemers.

Veel meer dan je goed humeur mag je niet meenemen. Tent, gsm, voedsel, visgerief, zaklamp en scheergerei zijn absoluut verboden. Eén persoonlijk item (niet elektronisch!) wordt wel gedoogd.
Expeditie Robinson, maar dan niet op TV, quoi.
 
De Griekse Dienst voor Toerisme ziet het concept helemaal zitten. De Archeologische Vereniging van Rhodos is minder enthousiast, want er liggen neolitische sites op het robinsoneiland.
 
Benieuwd of er deelnemers kunnen weggestemd worden. En wat er inzit voor de beste Robinson.
 
Meer info over Het Eiland vindt u hier.
 
 
Plaatje: de kustlijn van 'het eiland'