Zeven gewonden bij nieuwe aanslag in Spanje, dit keer in badplaats Cambrils

18 augustus 2017
Bij een tweede aanslag in de Spaanse badplaats Cambrils zijn zeven mensen gewond geraakt. Terroristen hebben in de Catalaanse kuststad geprobeerd om net zoals in Barcelona eerder op de dag in te rijden op voetgangers. De politie wist vijf daders te doden. De daders hadden bommengordels om, aldus de politie, die vervolgens door de ordediensten onschadelijk werden gemaakt.

De Spaanse krant El Pais schrijft dat de politie ingreep toen de daders hun aanslag wilden uitvoeren. De terroristen sloegen in hun wagen op de vlucht maar de politie wist hen klem te rijden. Tijdens het vuurgevecht dat hierop volgde, kwamen vier inzittenden om. Een vijfde sloeg te voet op de vlucht en werd iets later neergeschoten. Hij overleed aan zijn verwondingen, geeft de lokale politie mee op Twitter. Volgens de politie hadden de daders bommengordels om. Die bommengordels werden onschadelijk gemaakt.

De Spaanse hulpdiensten bevestigen dat er -naast de daders- geen doden zijn gevallen bij de aanslag maar dat zeven mensen, onder wie een agent, gewond raakten. Twee gewonden zijn er erg aan toe.

De situatie in de badplaats was rond iets voor drie onder controle. De politiediensten zijn wel nog steeds ter plaatse.

Meer op deredactie.be

Radio 1 Select