Zijn Adele en Sam Smith dezelfde persoon?

30 september 2020
De nieuwe plaat van Adele is opnieuw uitgesteld. Officieel is het coronavirus de reden, maar op internet doet een andere theorie de ronde. Adele kan geen nieuwe plaat uitbrengen in september, omdat Sam Smith in oktober met een nieuw album komt. En dat zorgt voor problemen want … volgens complotdenkers wereldwijd zijn Adele en Sam Smith dezelfde persoon.

Bewijsstuk 1: ze zijn nooit samen gezien

Adele en Sam Smith hebben véél gemeen. Ze zijn allebei Brits, ongeveer van dezelfde leeftijd, verkopen miljoenen platen aan vaak dezelfde fans, hebben meerdere Grammy’s op hun schouw staan én ook elk een Oscarbeeldje voor een Bondsong. Twee supersterren van dat kaliber, van die generatie, uit hetzelfde land: dat schreeuwt om een ontmoeting zou je denken. En toch: er is geen enkele foto te vinden waarop Adele en Sam Smith samen staan.

Bewijsstuk 2: hun carrièrehoogtepunten wisselen elkaar af

Adele heeft Grammy’s gewonnen in 2009, 2012, 2013, 2014 en 2017. Sam Smith had in 2015 6 Grammy-nominaties op zijn naam staan en nam uiteindelijk 4 beeldjes mee naar huis. Net op het moment dat het wat rustiger is rond Adele. Toeval of goeie planning?

Bewijsstuk 3: ze houden van een verkleedpartij

Op internet circuleren heel wat foto’s waarop duidelijke gelijkenissen in de gelaatstrekken van de twee supersterren te zien zijn. Hun ogen, neus en lippen staan op precies dezelfde hoogte. De rest is make-up, pruiken en kostuums. En we weten dat zowel Sam Smith als Adele daar enorm van houden. Adele deed zich ooit vol overgave voor als Adele-imitator en genoot zichtbaar van die verkleedpartij.

(lees verder onder de video)

En ook Sam Smith is niet vies van wat make-up en kostuums.
Bovendien is Adele recent heel wat kilo’s kwijtgespeeld. Veel mensen vragen zich af hoe ze dat zo snel heeft klaargespeeld. Als ze al die tijd een pak aanhad dat wat kilo’s toevoegde, is het antwoord natuurlijk simpel…

Bewijsstuk 4: met een simpel studiotruukje klinkt Adele als Sam Smith, en omgekeerd

Met een simpel truukje kan je Adele als Sam Smith laten klinken en omgekeerd. Je hoeft alleen maar de toonhoogte een beetje aan te passen. 

Het enige dat voor opheldering kan zorgen, is een duet tussen de twee. 'Byloo' knutselde alvast zelf een duet, en het klinkt best overtuigend:

Beluister de analyse van Babette Moonen:

Lees ook: