Zijn we allemaal een beetje bi?

9 november 2012
Alfred Kinsey stelde al in de jaren '50 dat onze seksuele geaardheid ergens op een schaal van 0 tot 6 zit. Van uitsluitend heteroseksueel tot uitsluitend homoseksueel. Anno 2012 wordt er gesproken over 'seksuele vloeibaarheid'. We kunnen evolueren van geaardheid. Ben jij ook een beetje bi?

In de jaren '50 al stelde Alfred Kinsey dat onze seksuele geaardheid ergens op een schaal van 0 tot 6 zit... van uitsluitend heteroseksueel tot uitsluitend homoseksueel Hij besluit dat seksuele geaardheid een continuüm is dat hij weergeeft op een schaal van 0 (uitsluitend heteroseksueel) tot 6 (uitsluitend homoseksueel). Volgens Kinsey voelt elk individu zich in min of meerdere mate aangetrokken tot personen van hetzelfde of van het andere geslacht en zijn er geen strikte grenzen tussen homoseksualiteit en heteroseksualiteit.

Anno 2012 wordt er gesproken over 'seksuele vloeibaarheid'.

REAGEER

Voelde jij je als overtuigd heteroseksueel ook wel eens aangetrokken tot iemand van hetzelfde geslacht? Kan iemand wel 100 procent hetero of 100 procent homo zijn? Hoe zit dat percentage bij jou? Twijfelde je ooit? Hoe ging je om met die twijfel?

Het forum is afgesloten. Wie nog verder wil reageren, kan dit op volgend e-mailadres: hautekiet@radio1.be

Kinsey scale