Zingend en dansend het najaar in? Culture Club tipt

14 september 2018
Musical is hip. Er is geen ontkomen aan, in het najaar van 2019 vindt de ene musicalpremière na de andere plaats. De ene nog spectaculairder dan de andere. Culture Club brengt je alvast in de juiste stemming met enkele tips.

Op de Vlaamse planken

Guido Belcanto is 65 geworden, dat leek hem een goede gelegendheid om terug te blikken op zijn turbulente leven. In 'De zoete smaak der zonde’ speelt Guido Belcanto de hoofdrol in zijn eigen leven, ondersteund door zijn belangrijkste songs. De musical gaat vanavond in première in Antwerpen.

undefined

Naast de 'De zoete smaak der zonde’ gaat ook 'L'homme de La Mancha' vanavond in première. De musical kwam in 1968 voor het eerst op de Belgische planken, vertaald in het Frans door niemand minder dan Jacques Brel, met Brel zelf in de hoofdrol. Vandaag, 50 jaar later, maakten de KVS en de Munt een nieuwe productie als eerbetoon aan Brel.

Joke Emmers maakt op 17 februari haar musical debuut in Antwerpen in de musical 'Iedereen Beroemd'. Zij zal de planken delen met onder andere Sven De Ridder, Ianthe Tavernier en Peter Thyssen. De musical is gebaseerd op de film van Dominique Deruddere die in 2000 genomineerd werd voor een Oscar als beste niet-Engelstalige film.

undefined

Na Wereldoorlog I kwam Wereldoorlog II en na '14-18' dus ook '40-45'. Mogelijk is deze spektakel musical nog spectaculairder dan zijn voorganger. In 2014 pakte Studio 100 uit met een rijdende tribune, nu rijden de tribunes elk afzonderlijk en bieden zo een uniek perspectief op het stuk. '40-45' gaat op 7 oktober in première in Puurs.

undefined

In de Bioscoop, FilmWard tipt

Lady Gaga schittert voor het eerst op het witte doek in de film 'A star is born'. Het is inmiddels al de derde remake van de film, dit maal geregiseerd door Bradley Cooper die zelf ook de hoofdrol speelt. De film vertelt het verhaal van countryzanger en alcoholist Jackson Maine die een nieuw talent ontdekt: de jonge zangeres Ally. Hij helpt haar bij haar carrière en ze worden verliefd. Ally blijkt snel zeer succesvol te worden, maar wanneer zij na een tijdje beroemder wordt dan hij, zoekt hij steeds vaker de toevlucht bij drank en steken spanning en jaloezie de kop op.

Eind oktober komt 'Bohemian Rhapsody' in de zalen. Een film over de Britse rockgroep Queen en in het bijzonder over Freddie Mercury. De rockgroep dankte zijn grote successen aan Mercury en de film toont dan ook een uitgebreid portret van de zanger waaronder ook de laatste, donkere jaren van zijn leven. 

De kerstperiode, daar hoort een Disneyfilm bij. In december komt de film 'Mary Poppins Returns' uit. Het verhaal gaat verder op de in 1964 uitgebrachte musicalfilm Mary Poppins en speelt zich 25 jaar na de gebeurtenissen uit die film af. Emily Blunt stapt in de schoenen van Julie Andrews om Mary Poppins te vertolken.

Broadway en West End, Tim Driesen tipt

Niet zo'n musical fan? Dan moet je misschien deze Amerikaanse geschiedenisles met hiphopmuziek eens een kans geven! 'Hamilton' kwam na een succesvolle productie op Broadway ook naar West End in Londen. Wie kaartjes wil bemachtigen kan zijn trip toch best 6 à 7 maanden van te voren plannen, want de musical is razend populair en snel van te voren uitverkocht.