"Zolang het voor het bedrijf en voor mezelf gewenst is denk ik dat het goed is om verder te doen"

10 juli 2018
Ingrid Ceusters is 10 jaar CEO van Group Ceusters-SCMS, een vastgoedonderneming die onder meer het Wijnegem shopping center beheert. In De Ochtend sprak ze onder meer over de meerwaarde van oudere werknemers en over al dan niet met pensioen gaan.

"Het is een noodzaak om steeds meer wat oudere werknemers aan te nemen. Ik geloof ook echt in diversiteit op de werkvloer, niet alleen in gender maar ook in leeftijd. 55+'ers brengen veel ervaring en veel kwaliteiten mee", vindt Ceusters.

Ze verwacht wel dat 55+'ers op dezelfde manier functioneren als jongere collega's. "Ze moeten zich aanpassen aan de manier waarop wij werken. Werken in een landschapskantoor zal van sommige mensen een grote flexibiliteit vragen."

Zelf nadert Ingrid Ceusters ook stilaan de pensioengerechtigde leeftijd, maar aan stoppen denkt ze nog niet. "Ik vind pensioen iets artificieels. Zolang het voor het bedrijf en voor mezelf gewenst is denk ik dat het goed is om verder te doen."

Niet te vroeg aan de top komen

"Je kan natuurljk altijd alles loslaten, maar je mag de fakkel niet te vroeg doorgeven. Je moet jonge mensen de kans geven om een leven op te bouwen, om matuur te worden."

"Je jong aan de top van een bedrijf komen is mentaal, fysiek en menselijk te belastend."

Volgens mij is 35 à 40 jaar de ideale leeftijd om CEO te worden. Dan staat je leven op punt. Daarom wacht ik nog even om ermee te stoppen.

Of ze dan geen schrik heeft om té lang aan de top van het bedrijf te blijven? "Ik heb een stratie om de leiderschap van het bedrijf door te geven, en een paar vertrouwenspersonen die mij zullen zeggen wanneer het tijd is."

Bekijk het volledige interview:
 
Elke weekdag heeft 'De Ochtend' een topvrouw als centrale gast tussen 8 en 9. De integrale reeks vind je hier terug:

Lijst van artikels