"Zonder mijn gordel was ik op slag dood geweest"

4 april 2018
Gella Vandecaveye had drie weken geleden een zwaar auto-ongeval. Een frontale aanrijding, die ze voor hetzelfde geld niet had kunnen navertellen. Het voorval deed haar besluiten om te breken met een hardnekkige gewoonte.

Het was vijf uur ’s middags en Gella was onderweg naar vrienden. “Hapje, drankje, klapje, je kent dat wel. Onderweg hadden we een aanrijding in een blinde bocht. Beide auto’s waren total loss. Ik ben er gelukkig vrij goed uitgekomen, niet meer dan gekneusde knieën en een handwond.”

“Het was zoals in een film: alles gebeurde vertraagd. Toen de auto daar plots opdoemde, belandde ik met mijn auto tegen een gevel. Gelukkig had ik mijn gordel aan. Zo niet, dan was ik waarschijnlijk op slag dood geweest.”

Het was zoals in een film.

Ze wil geen moraalridder zijn, maar wil iedereen graag een boodschap meegeven. “Ik ben iemand die gemakkelijk drinkt. Twee glazen en dan kan ik nog prima rijden. Maar vergeet niet, ook met twee glazen ben je onder invloed!”

Vergeet niet, ook met twee glazen ben je onder invloed!

“Het eerste wat ik na het ongeluk moest doen, was een ademtest afleggen. Stel dat ik positief had geblazen en er een dodelijk slachtoffer was geweest. Dan had ik mijn leven mogen betalen én voorgoed een gewetensprobleem gehad. Gelukkig had ik geen druppel gedronken. Dus ik beschouw dit als een zeer goede les. Vanaf nu drink ik niet meer als ik achter het stuur kruip.”

Gelukkig had ik geen druppel gedronken.

Ze beseft dat ze door het oog van de naald is gekropen. “Vorige week was ik nog op expeditie in het hooggebergte. Ik ben enorm dankbaar dat ik er zo goed vanaf ben gekomen.”

Lees ook: